Fibra

Finalment he decidit de connectar-me a la xarxa de fibra òptica. I ja torno a ser l’heroi de la dona i del nano. Mira que feia temps que m’ho demanaven, pobreta, pobret, però només jo sé les martingales que hem de fer per arribar a final de mes, i la quota mensual no és pas d’aquelles de per broma. Bé, suposo que ella també ho deu saber, passa que no en parlem gaire, de la cosa econòmica, com que sempre hem anat tirant bé… Ara que hi penso, no parlem pas de gaire… de res, al cap dels anys arribo a la conclusió que no som de parlar. Som més aviat de fer. Fem viatges a l’estiu i esquí per setmana santa i de tant en tant excursions de capde. Anem a exposicions i a presentacions de llibres, al cinema dissabte sí dissabte no i al teatre força sovint. Fem crispetes els dies de partit a la tele, xocolata desfeta per esmorzar els diumenges, panellets per tots sants, bunyols per quaresma i gelat per postres tot l’estiu. Fem llargues passejades. ara a la platja ara a muntanya, i fem l’amor tres cops per setmana (mínim!) amb condons dels extrasensitive. El nano fa tallers de teatre, escacs i dibuix i extraescolars de bàsquet, anglès i informàtica. Cada dos per tres una comunió, un bateig o un casori, un berenar d’aniversari, una visita de compliment, a fer-la petar a casa de l’un i de l’altre mentre la mainada juga a luxar-se els polzes amb els botons de la plei, la uii, la pessapé i la icsbocs… Les coses essencials, vaja.

Com tenir una bona connexió. Ella podrà recuperar els episodis que s’hagi perdut quan vulgui. El nano podrà començar i acabar les partides sense haver de patir per si hi ha baixades de velocitat quan estigui a punt de passar de nivell, i posats a dir, podrà entregar els treballs puntualment a través de la plataforma digital de l’escola i ja no caldrà que li signi notes a l’agenda per justificar al professor de torn que just en el moment en què el pobre nano anava a penjar l’arxiu la connexió havia fallat. I jo? Un somni. Podré descarregar pel·lícules i sèries i cedés a tota llet. Podré veure vídeos d’anatomia humana aplicada sense interrupcions epilèptiques. Podré completar el procés de compra d’entrades per als concerts d’una sola tirada. Podré accedir als extractes envermellits dels meus comptes bancaris amb total prestesa.

Perquè he descobert que si m’estic del gimnàs, retallo el consum de tabac a la meitat, no sortim a sopar els dissabtes ni a dinar els diumenges, substitueixo a la nevera la cervesa i els refrescos per aigua mineral sense gas de marca nothifixis, em tallo els cabells un cop cada dos mesos en lloc de dos cops al mes, reaprofito calçotets i mitjons foradats tirant de fil, pedaç i agulla, si esmorzo de la punta d’entrepà que sempre li sobra al nano perquè a l’escola són molt ecodospuntzero i no permeten que el portin embolicat amb paper de plata i l’hem de fer cabre en un minitaperuer d’aquells que fèiem servir per posar-hi les farinetes quan encara portava bolquers, si una de cada quatre vegades endarrereixo el gest el temps necessari per deixar-me convidar sense massa embaràs quan anem a fer el cigaló amb els companys, si en lloc dels extrasensitive em passo als natural sensation, o millor ho deixem en un traditional system i em faig enrere dos de cada tres, o millor encara, en lloc de tres per setmana ho deixem en un els dissabtes i així ens estalviem cinema i teatre, que cada cop va més car… Total, que si tibo una mica d’aquí i arronso un xic d’allà, entre el subsidi d’ella (encara li queden dos mesos, no?) i el que queda de la meva nòmina, he descobert, dic, que ja ens en sortirem.

I qui no et diu, que potser encara podré demanar un crèdit per canviar l’ordinador, que la targeta gràfica últimament fot el burro i els efectes 3D del videojoc preferit del nano, pobret, no van fins del tot, i a més, que de vegades se m’encalla la tecla de l’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: